WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?

Een duurzame gemeente waarin iedere inwoner op zijn eigen manier een positieve bijdrage kan leveren aan het Venlo van de toekomst. Een toekomst waar een sociale, groene en gezonde leefomgeving voor alle Venlonaren voorop staat.HOE GAAN WE DIT BEREIKEN?

Venlo Duurzaam start projecten waarmee een duurzaam resultaat in de gemeente behaald wordt. Door op een positieve manier informatie en kennis te delen zorgen we voor bewustwording. Via interactieve sessies bieden we concrete handvatten aan Venlonaren die hun leven en leefomgeving willen verduurzamen. Zo maken we het voor iedereen mogelijk om actie te ondernemen tot een meer duurzame manier van leven. We bouwen bovendien een sterke community op van bewoners, bedrijven, lokale initiatieven en overheid. Samen werken we aan 'ons' Venlo van de toekomst!

WAAR STAAN WIJ VOOR?

Venlo Duurzaam is opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers die de gemeente Venlo duurzamer wil maken. 


Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen een positief verschil kan maken in de wereld. En iedereen op zijn eigen manier. Duurzaamheid is namelijk een breed begrip en dat is meteen het mooie eraan. Dat betekent namelijk ook dat er vast iets tussen zit waar jij mee aan de slag zou willen gaan. Van zwerfafval opruimen tot het kiezen van een duurzame bank. Of neem jij de beslissing om te stoppen met vliegvakanties? Alles is mogelijk en elke stap zien wij als een succes.


De focus van Venlo Duurzaam ligt op onze gemeente. We zijn doeners en brengen anderen graag mee in beweging. We zijn ook graag zichtbaar in Venlo. Ons eerste doel is het aanpakken van het zwerfafval in onze gemeente via het project Venlo Schoon. Hiermee kunnen we gezamenlijk een zichtbaar én duurzaam resultaat behalen. Daarnaast steunen we de lokale initiatieven die door anderen zijn gestart in de buurten en wijken van onze gemeente. Samen staan we sterk!

Deelnemers Venlo Schoon opruimactie februari 2020